Перфектното Омбре

5 съвета за грижа у дома

Омбре е специфичен начин на оцветяване на косата, при който се създават светли участъци, придавайки естествен и красив вид на косата. В буквален превод Омбре означава „сянка“ и се ражда като техника прилагана върху косата в началото на 90-те години. До ден днешен Омбре остава една от най- желаните визии за дамите от цял свят. Изглежда тази тенденция ще се налага все повече в годините напред.

Да изберете Омбре за вашата коса е чудесно решение на проблема с честото боядисване на вашите корени. Краищата ви са единствените участъци, които трябва да поддържате при вашия фризьор, а корените ви трябва да останат такива, каквито са. Въпреки че можете да направите косата си в стил Омбре веднъж и да не се налага да посещавате фризьор за няколко месеца, все пак трябва да спазвате някои правила за грижа за косата ви в домашни условия.

Предполага се, че тази техника на оцветяване ще причини по-малко щети, тъй като не се поставяте боя за коса в скалпа. Въпреки това краищата могат да бъдат силно повредени, особено ако ги изсветлите твърде силно. Не игнорирайте този факт, защото това ще направи косата ви суха и безжизнена. Нашият екип от специалисти споделя с вас 5 основни съвета за грижа за косата в стил Омбре, които работят безупречно и ще вдъхнат живот на косата ви обратно.

  • Използвайте специални шампоани.

Това е истинско предизвикателство. В търговската мрежа има хиляди шампоани с различни съставки за различни типове коса. Как обаче да изберете най – подходящия за вашето перфектно Омбре?

Това как изглежда една коса зависи до голяма степен от здравината и състоянието на кутикулния слой / обвивката на косъма/. При изсветлената коса кутикулния слой е изключително чувствителен. Дълготрайният и красив цвят на вашето Омбре зависи от здравината на обвивката на косъма. Избирайте шампоани с грижа към нея.

Сулфатите /SLS и SLES/ – те са изключително вредни за косата и скалпа. Сулфатите се използват с цел разпенване на шампоана. Качествените шампоани не съдържат сулфати, те са заменени с естествени разпенители, които НЕ пресушават косъма и скалпа. Избирайте шампоани БЕЗ сулфатите /SLS и SLES/.  

  • Дръжте косата си добре хидратирана.

Както всяка боядисана коса, Омбре косата също е суха и чувствителна, поради което е важно да я овлажнявате редовно, за да бъде красива и здрава. Когато миете косата, обърнете повече внимание на краищата, тъй като те страдат повече от корените ви. Нанесете повече балсам върху краищата си и го оставете за 3 до 5 минути.  Използвайте седмични терапии, с продукти богати на масла от ядкови растения и Витамн В5. Това са важни съставки за здравето на косъма, като имат силно оздравително действие върху него.

  • Избягвайте използването на преса за изправяне косата и маша за къдрици.

Използването на преса и/или маша за коса улеснява много ежедневния стайлинг, но крие опасности за косата ви. Въпреки че модерните преси и маши за коса са със специално покритие на нагревателните плочи, те развиват температура над 200 градуса. Тази висока температура е пагубна за косата, особена ако тя е третирана преди това. Когато се използват редовно, средствата за термо стайлинг косата изглежда изтощена, суха и без блясък. Има много лесни начини да къдрите или изправите косата си без топлина. Просто проявете креативност или проверете някои съвети онлайн.

  • Без жълти оттенъци по вашето Омбре.

Жълтите оттенъци при блондинките и Омбре косата са много неприятни, но са част от процеса на изсветляване на косата. Как се премахват нежеланите жълти оттенъци? С тях може да се справите лесно посредством шампоан и балсам против жълти оттенъци. Те са лилави на цвят и помагат за отстраняването на жълтите оттенъци по изсветлените участъци. Използвайте ги внимателно веднъж в седмицата, когато миете косата си. Нанесете шампоана по косата както обикновено и оставете да предстои 3 до 5 минути, след това изплакнете обилно с вода. Използвайте и балсам против жълти оттенъци, хидратацията е важна за третираната коса. Нанесете балсама по дължината – само в светлите участъци и оставете да престои 3 до 5 минути, след това изплакнете обилно с вода.

  • Използвайте хидратиращи продукти без изплакване.

Както споменахме по горе в статията Омбре косата изисква повече хидратация. Прилагането на балсам не е достатъчно. Хидратиращите продукти без изплакване са изключително подходящи за това. Това са така наречените – масла, серуми, спрейове, които се нанасят на влажна и чиста коса. Нанасяйте по дължината на косата, в посока на растежа, никога в обратна посока. Избягвайте корените, те се овлажняват по естествен път. Избирайте продукти богати на протеин. Те набавят загубения такъв в косъма и придават блясък и здрав вид. Подходящи са и продукти, които предотвратяват цъфтежа на крайчетата и уплътняват косъма.

Омбре косата е тенденция, която никога няма да бъде демоде. Фризьорите го обичат, звездите го обичат, блогърите го обичат, богатите жени го обичат и дори много редактори на модни списания, твърдят, че това е една от най-добрите тенденции за коса досега. Тенденцията на Омбре стила ви позволява да експериментирате с косата си, без да харчите много пари, време и усилия. В допънение към това можете лесно да промените външния си вид само с едно оцветяване в модерните розово, лилаво или метално сиво. Ако вече не искате Омбре, просто отрежете краищата или ги боядисайте, за да получите новия цвят, който желаете.

Абонирай се за бюлетина ни

Свети Валентин с Amira
Съвети

3 лесни и поразително красиви прически за Свети Валентин

Свети Валентин … някои циници вярват, че това е прекалено комерсиализиран празник, докато други са безнадеждни романтици, които абсолютно обожават идеята за Деня на влюбените и всичко, което символизира той. Що се отнася до нас? Обичаме любовта. Обичаме да празнуваме любовта. Обичаме да даваме любов. Обичаме да го правим всеки ден. И тъй като твърдо

Прочетете повече »
Перфектното Омбре
Грижи

Перфектното Омбре

5 съвета за грижа у дома Омбре е специфичен начин на оцветяване на косата, при който се създават светли участъци, придавайки естествен и красив вид на косата. В буквален превод Омбре означава „сянка“ и се ражда като техника прилагана върху косата в началото на 90-те години. До ден днешен Омбре остава една от най- желаните визии

Прочетете повече »

телефонна поръчка

Ние ще се свържем с вас!