3 лесни и поразително красиви прически за Свети Валентин

Свети Валентин … някои циници вярват, че това е прекалено комерсиализиран празник, докато други са безнадеждни романтици, които абсолютно обожават идеята за Деня на влюбените и всичко, което символизира той.

Що се отнася до нас?

Обичаме любовта. Обичаме да празнуваме любовта. Обичаме да даваме любов. Обичаме да го правим всеки ден. И тъй като твърдо вярваме, че не се нуждаем само от един ден в годината, за да правим всичко това, Денят на влюбените просто се превръща в още един повод да се поглезим.

Независимо дали имате гореща среща, с важен за вас човек, планирате да прекарате деня на Свети Валентин с вашите приятели, или сте избрали вечер на самолюбие в комплект с червено вино и маска за лице, ние сме избрали за вас 5 от нашите любими прически, с които ще изглеждате поразително секси или невинно романтични.

Романтични вълни

С тази прическа ще изглеждате нежна и елегантна.

Свети Валентин

За да я направите имате нужда от:

 • Кръгла четка
 • Сешоар
 • Спрей за обем в корените
 • Маша за коса
 • Малки черни фиби за коса
 • Лак за коса
 • Спрей за блясък на косата

Стъпка 1

Изсушете косата си със сешоар и четка.

За да придадете обем на косата, използвайте спрей за обем в корените. Напръскайте още мократа коса в корена от 20 см разстояние. Наведете главата си надолу и сушете косата само със сешоара, докато корените ви станат идеално сухи. Изправете се и изсушете косата си по дължината с помощта на четка и сешоар.

Стъпка 2

Навийте косата на едри букли.

Разрешете добре с едър гребен вече сухата коса. Започнете от горната част на главата. Отделяйте едри кичури коса, които навивайте с машата. За да не увредите косата си задържайте машата само по 10 секунди на един кичур. След като навиете всеки кичур го захванете с малка черна фиба. Повторете това действие върху цялата коса. Напръскайте с лак за коса. Не сваляйте фибите, докато косата не изстине напълно, по този начин вълните ви ще са красиви цяла нощ.

Стъпка 3

Оформете вълните. 

Свалете фибите от косата си. Напръскайте малко количество лак за коса. Разрешете косата с четка или едър гребен. По този начин буклите ще се отпуснат и ще се превърнат във красиви романтични вълни. Напръскайте със спрей за блясък, той ще придаде магичен блясък и сияние на прическата ви.

Ретро прическа вдъхновена от 60-те години

С нея ще се чувствате, като истинска Бриджит Бардо. Стилна и женствена. Ретро прическите са много модерни и предпочитани от известните личности. Даровитата британска изпълнителка Адел е една от обожателките на този стил.

 За да я направите имате нужда от:

 • Лак за коса без газ
 • Ситен гребен за тупиране
 • Маша за коса /по желание/
 • Малки черни фиби
 • Спрей за блясък на косата

Стъпка 1

Придайте обем.

Разрешете косата си добре. Разделете я на път точно по средата. Използвайте линията на носа си за ориентир. Прекарайте мислена линия от носа между  веждите и през челото до косата. Точно по тази линия разделете косата си на път. Измерете 4 пръста навътре /от линията на челото към темето/ и отделете няколко последователни кичура. Хванете кичура, напръскайте лак за коса в корена/основата на кичура/ на разстояние 20 см. Топирайте с няколко движения в посока от върха на кичура към корена. Повторете това с всеки отделен кичур. Не прекалявайте с броя кичури. 3-4 са напълно достатъчни.

Стъпка 2

Оформете горната част.

Подредете с пръсти вече топираната коса. Срешете внимателно най-горния пласт за да придадете равен вид. Напръскайте с лак за коса без газ, внимателно прекарайте само връхчетата на гребена през най-горния пласт. Така оформената горна част, съберете отзад с помощта на малки черни фиби на височина 4 пръста над тила.

Стъпка 3

Оформете долната част.

Разрешете внимателно долната част на косата. Ако желаете навийте крайчетата с маша, това ще придаде малко по – романтичен вид на прическата. Напръскайте с малко количество лак за коса буклите, после ги разрешете с едър гребен. За финал използвайте спрей за блясък. Той ще направи косата ви лъскава и още по женствена.

Нисък кок за дами с къса коса

Ако косата ви е с дължина до раменете не изключвайте възможността за прическа. Този нисък кок ще подчертае лицето ви. Изключително подходящ за рокля с гол гръб и високо деколте.

Обич

За да я направите имате нужда от:

 • Лак за коса без газ
 • Ситен гребен за тупиране
 • Маша за коса /по желание/
 • Малки черни фиби
 • Спрей за блясък на косата

Стъпка 1

Оформете основа на кока.

Разделете косата на път по средата. Отделете два големи кичура в предната час. Останалата коса съберете ниско долу в областта на тила с единия от ластиците. Обърнете опашката и я прекарайте през горната част точно над ластика. (вижте снимка 2)

Стъпка 2

Оформете втората част от кока.

Повторете същото действие от стъпка 1 с кичурите, които отделихте в предната част на лицето. Снимки 3, 4, 5. Опашката, която е свободна отдолу стегнете с ластик на 2-3 см от края и. (снимка 6)

Стъпка 3

Последни щрихи.

Завъртете опашката и я закрепете на върху останалата част от косата с малките черни фиби. Издърпайте няколко кичура в предната част и около ушите, това ще придаде нежност на лицето ви. Напръскайте косата с лак за коса, това ще направи прическата издръжлива. След 5 минути напръскайте косата със спрей за блясък, той ще придаде шикозен блясък на стилния ви кок.

Скъпи дами, не забравяйте да се обичате и грижите за вас през цялата година, а не само за специални поводи. Насладете се на приятната вечер.

Ние обичаме косата Ви.

Екипът на Amira

Абонирай се за бюлетина ни

Свети Валентин с Amira
Съвети

3 лесни и поразително красиви прически за Свети Валентин

Свети Валентин … някои циници вярват, че това е прекалено комерсиализиран празник, докато други са безнадеждни романтици, които абсолютно обожават идеята за Деня на влюбените и всичко, което символизира той. Що се отнася до нас? Обичаме любовта. Обичаме да празнуваме любовта. Обичаме да даваме любов. Обичаме да го правим всеки ден. И тъй като твърдо

Прочетете повече »
Перфектното Омбре
Грижи

Перфектното Омбре

5 съвета за грижа у дома Омбре е специфичен начин на оцветяване на косата, при който се създават светли участъци, придавайки естествен и красив вид на косата. В буквален превод Омбре означава „сянка“ и се ражда като техника прилагана върху косата в началото на 90-те години. До ден днешен Омбре остава една от най- желаните визии

Прочетете повече »

телефонна поръчка

Ние ще се свържем с вас!